Azərbaycanda mobil telefondan istifadə üçün rahat olan internet platformaları axtarıram və onların texniki performansını müqayisə etmək istəyirəm. Mənim üçün saytın həm Wi-Fi, həm də mobil internet bağlantısında stabil işləməsi, səhifələrin uzun müddət gözlətmədən açılması və menyunun kiçik ekranda rahat idarə olunması vacibdir. Bundan başqa, şəxsi kabinetdəki bütün əsas funksiyaların mobil versiyada əlçatan olması platformanın seçimində nə qədər önəmlidir?
11 Views

Mənim fikrimcə, yaxşı internet platforması istifadəçinin vaxtını almamalıdır. Sayta daxil olursan və nə etmək istədiyini artıq bilirsən. Ona görə də əsas bölməni tapmaq üçün uzun müddət axtarış aparmaq lazım gəlməməlidir. Son vaxtlar Azərbaycan auditoriyasına yönəlmiş müxtəlif səhifələrə baxarkən ünvanına da nəzər salmaq olar. Mən burada xüsusilə səhifənin ümumi naviqasiyasına fikir verərdim. Menyunun məntiqli qurulması, bölmələrin aydın ayrılması və mobil ekranda rahat görünməsi istifadə zamanı böyük fərq yaradır. Bəzən insanlar bunu xırda detal hesab edir, amma gündəlik istifadə zamanı həmin “xırda detal” hər dəfə qarşına çıxır. Mən də ona görə sadə quruluşu üstün tuturam. Dostum isə deyir ki, saytda nə qədər çox düymə olsa, bir o qədər peşəkar görünür. Məncə, bu bir az “çox düymə = çox texnologiya” məntiqidir. Azərbaycan dilində məlumatların təqdim olunması da yerli istifadəçilər üçün müsbət tərəfdir. Yeni alternativ axtaranlar bu səhifəyə baxıb digər seçimlərlə müqayisə edə bilərlər. Mənim üçün əsas meyar rahatlıqdır, amma son qərarı hər kəs özü verməlidir.